Χριστίνα Καρλόττα της Έσσης-Κάσσελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χριστίνα Καρλόττα της Έσσης-Κάσσελ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση11  Φεβρουαρίου 1725[1]
Κάσσελ
Θάνατος4  Ιουνίου 1782[1] ή 14  Ιουνίου 1782
Κάσσελ
Πληροφορίες ασχολίας
Οικογένεια
ΓονείςΜαξιμιλιανός της Έσσης-Κάσσελ και Φρειδερίκη Καρλόττα της Έσσης-Ντάρμστατ
ΑδέλφιαΒιλελμίνη της Έσσης-Κάσσελ
Ουλρίκα Φρειδερίκη Βιλελμίνη της Έσσης-Κάσσελ
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η πριγκίπισσα Χριστίνα Καρλόττα, γερμ.: Christine Charlotte von Hessen-Kassel Prinzessin von Hessen-Kassel (11 Φεβρουαρίου 1725 - 4 Ιουνίου 1782) από τον Οίκο της Έσσης, ήταν κόρη του πρίγκιπα της Έσσης. Έζησε ως κοσμική ως μέλος του Συλλόγου του καθεδρικού, πριν γίνει βοηθός ηγουμένη στο αβαείο του Χέρφορντ.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο Κάσσελ στις 11 Φεβρουαρίου 1725 ως 2η κόρη του Μαξιμιλιανού πρίγκιπα της Έσσης-Κάσσελ και της Φρειδερίκης Καρλόττα της Έσσης-Ντάρμστατ, κόρης του Ερνέστου Λουδοβίκου λαντγκράβου της Έσσης-Ντάρμστατ. Μεγαλύτερη αδελφή της ήταν η Καρολίνα Βιλελμίνη και μικρότερες η Βιλελμίνη και η Καρολίνα Βιλελμίνη Σοφία. Η Χριστίνα-Καρλόττα ήταν εκ πατρός εγγονή του Καρόλου λαντγράβου της Έσσης-Κάσσελ, και εκ μητρός εγγονή του Ερνέστου Λουδοβίκου λαντγκράβου της Έσσης-Ντάρμστατ.

Τη ζωγράφισε ο Γιόχανν Χάινριχ Τίσμπαϊν το 1754.[2]

Μια ένθερμη Καλβινίστρια, η Χριστίνα-Καρλόττα επέλεξε θρησκευτική ζωή. Στις 17 Απριλίου 1765 έγινε κοσμικό μέλος του Συλλόγου του καθεδρικού στο αβείο του Χέρφορντ, ενός Λουθηρικού αβαείου (υπαγόμενο στον αυτοκράτορα της Γερμανίας) στη Σαξονία. Στις 12 Ιουλίου 1766 διορίστηκε βοηθός ηγουμένη του Χέρφορντ, όπου διοικούσε μαζί με τη Φρειδερίκη Καρλόττα του Βρανδεμβούργου-Σβετ.[3] Αποσύρθηκε από τη θέση της το 1779.[4]

Η Χριστίνα Καρλόττα απεβίωσε στις 4 Ιουνίου 1782 στο Κάσσελ.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]